ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

22950 26900 (Α.Θ.Ε)
2641 306306 (Ιόνια Οδός)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Νέοι RF κωδικοί ηλεκτρονικής πληρωμής για μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια!
Για να δεις το νέο σου κωδικό κάνε είσοδο στον λογαριασμό σου, επίλεξε «ΜΗΝΙΑΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ» και άνοιξε το πιο πρόσφατο τιμολόγιο σου. ×

Οδηγίες Χρήσης

Με την εγγραφή στην υπηρεσία  Fast Pass Νέα Οδός παραλαμβάνετε τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη, ένα ειδικό μαντηλάκι καθαρισμού και τη βάση που πρέπει να τοποθετήσετε στο όχημά σας.

Πως τοποθετώ τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στο όχημά μου;

Ανάλογα με την κατηγορία του οχήματός σας, ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης τοποθετείται σε διαφορετικό σημείο.

Όταν επιλέξετε τη θέση τοποθέτησης, καθαρίζετε την επιφάνεια με το ειδικό μαντηλάκι, αφαιρείτε το προστατευτικό κάλυμμα του αυτοκόλλητου της βάσης και προσαρμόζετε τη βάση, πιέζοντας δυνατά προς τη μεριά του παρμπρίζ.

Ο ηλεκτρονικός πομποδέκτης τοποθετείται συρταρωτά στη βάση του και το τηλέφωνο επικοινωνίας πρέπει να είναι ορατό στον οδηγό.

Για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας, πρέπει να έχετε ΠΑΝΤΑ τοποθετημένο τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη στη βάση που έχετε κολλήσει στο παρμπρίζ του οχήματος.

Σε περίπτωση που το παρμπρίζ του οχήματός σας είναι ειδικής κατασκευής (αντιθερμικά) ο πομποδέκτης πρέπει να τοποθετηθεί ΜΟΝΟ στο προτεινόμενο από τον κατασκευαστή σημείο, στην ειδικά σκιασμένη περιοχή που υπάρχει συνήθως πίσω από τον καθρέπτη. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε σχετικά το εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας.

Αν στο όχημα σας, διαθέτετε περισσότερους από έναν πομποδέκτες βεβαιωθείτε ότι τη στιγμή της διέλευσης έχετε τοποθετημένη στο παρμπρίζ τη συσκευή που επιθυμείτε να χρεωθεί. Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε οδικό δίκτυο εφαρμόζει τη δική του εμπορική πολιτική και τυχόν εκπτωτικά προγράμματα ισχύουν ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο δίκτυο και ΜΟΝΟ με χρήση του αντίστοιχου πομποδέκτη.

Όχημα Κατηγορίας 2

Στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου.

Όχημα Κατηγορίας 3 και 4 (φορτηγά - λεωφορεία)

Χαμηλά και κεντρικά στο παρμπρίζ στο σημείο που αυτό ενώνεται με το ταμπλό του οχήματος.

 

Ποιες λωρίδες διοδίων χρησιμοποιώ όταν έχω τοποθετήσει τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη;

Τις αποκλειστικές ηλεκτρονικές λωρίδες πληρωμής που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς διοδίων και έχουν την  ειδική σήμανση

Αν η ηλεκτρονική λωρίδα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ακριβώς κάτω από την ειδική σήμανση, βλέπετε ένα πράσινο βέλος

Αν η ηλεκτρονική λωρίδα δεν είναι διαθέσιμη, βλέπετε ένα κόκκινο x. Σε αυτή την περίπτωση είτε θα περάσετε στην πλησιέστερη ηλεκτρονική λωρίδα, είτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας στην ευκολότερα προσβάσιμη λωρίδα με εισπράκτορα. Στον εισπράκτορα απλά δίνετε τον ηλεκτρονικό σας πομποδέκτη.

Για λόγους ασφάλειας:

-Εισέρχεστε στην ηλεκτρονική λωρίδα πληρωμής διοδίων μόνο εφόσον το προπορευόμενο όχημα έχει ολοκληρώσει τη διέλευσή του και να έχει κλείσει πίσω του η προστατευτική μπάρα.

- Κατά την είσοδο σας, τηρείτε το σχετικό όριο ταχύτητας (20χλμ/ώρα) αλλά και την ενδεδειγμένη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. (10μ.τουλάχιστον)

- Φροντίζετε να υπάρχει πάντα στο λογαριασμό σας το διαθέσιμο ποσό που απαιτείται για την πληρωμή του τέλους διοδίου.

Τι σημαίνουν τα μηνύματα που εμφανίζονται στις ηλεκτρονικές πινακίδες;

Έγκυρο - Good

Επιτρέπεται η διέλευση του οχήματος.

 
 

Οριακό - Low

Επιτρέπεται η διέλευση του οχήματος, αλλά το υπόλοιπο του λογαριασμού σας βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και απαιτείται άμεση ανανέωση.

 
 

Άκυρο - Bad

Η διέλευση του οχήματος δεν επιτρέπεται καθώς το υπόλοιπο του λογαριασμού σας δεν επαρκεί για την πληρωμή του τέλους διοδίου. Για να πραγματοποιήσετε τη διέλευσή σας, περάστε στην πλησιέστερη λωρίδα με εισπράκτορα, πληρώστε με μετρητά ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα και ανανεώστε το λογαριασμό σας.

 
 

Όχι PASS - NO

Ο ηλεκτρονικός σας πομποδέκτης δεν έχει αναγνωριστεί ή είναι άκυρος. Ελέγχετε αν έχετε τοποθετήσει σωστά τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη και επαναλάβετε τη διαδικασία. Αν και πάλι η ένδειξη παραμείνει η ίδια, περάστε στην πλησιέστερη λωρίδα με εισπράκτορα και πληρώστε με μετρητά ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα.

 
 

VIDEO
GALLERY

Ρίξε μια ματιά σε χρήσιμα βίντεο για την υπηρεσία και τον αυτοκινητόδρομο.

GOOGLE
MAP

Βρες στο χάρτη τη διαδρομή σου και πολλές χρήσιμες πληροφορίες.